Dölj soptunnorna med ett fint litet skjul

Den gröna och den bruna soptunnan. Det är inget vackert par men de är nödvändiga för alla som bor i hus. Man vill egentligen inte se dem, men de måste vara enkla att komma åt. Både för de boende och för sophämtarna, därför kan man inte ställa undan dem. Vad man däremot kan göra är att bygga ett litet skjul åt dem så de knappt syns men fortfarande är lätta att komma åt för att slänga saker i och lätta att ta ur skjulet för sophämtarna från detta byggföretag. Var lugn, man behöver inte vara snickare för att bygga ett sådant här skjul!

Vad du behöver är ett gäng brädor, fyra stycken reglar och fyra stycken spätt att sätta reglarna i. Fyra stycken gångjärn för att kunna öppna en sida av skjulet, samt en hasp som håller dörrarna stängda.

Om du vill måla skjulet i en viss färg, kanske samma som huset eller garaget kan du börja med att måla brädor och reglar i den färg du vill ha. Det är enklare att måla innan man bygger ihop skjulet och det blir oftast snyggare också!

För att vara säker på att det är OK att bygga ett skjul runt soptunnorna bör du kontrollera det lokala regelverket kring byggföretag Göteborg. Varje kommun har olika regler kring sophämtning så det är bra att vara på den säkra sidan innan man börjar bygga.

En viktig del av skjulet är dess underlag, finns det möjlighet att bygga skjulet på att hård packat, fast underlag är det en stor fördel. Annars kan man lägga gatsten på det ställe man vill ha skjulet! Har snickare ingen erfarenhet av att bygga saker kanske det är smart att anlita en snickare  eller byggföretag Göteborg för att bygga skjulet. Det blir inte särskilt dyrt och tar förmodligen inte mer än en dag för en duktig snickare att få färdigt.

Glöm då inte att först kika på de lokala reglerna så att det är OK att bygga skjul runt soptunnorna och se även till att sätta dörren på skjulet åt rätt håll. Skjulet skall kunna öppnas ut mot vägen så att det blir enkelt för sophämtarna eller de snickare Göteborg att komma åt soptunnorna.

Tänk även på att om du lägger sten som underlag för skjulet så skall dessa sitta i marken så att de inte glider isär vid användning av skjulet och snickare Göteborg. Tar du hjälp av en snickare så vet de ofta om de lokala reglerna och även hur man lägger ett bra underlag.

Nu vet du hur du kan göra för att slippa se dem där tråkiga tunnorna varje dag! Att få se ett mysigt litet skjul är mycket trevligare och jag hoppas att du tar detta tips till dig!

 

  1. Jag glömde nämna att du kan använda ROT-avdraget för att dra av 30 % av arbetskostnaden för snickare! Det innebär att bygget av ditt skjul blir ännu billigare om du anlitar snickare. Man kan dock inte dra av på materialets kostnad så kom ihåg när du räknar att avdraget endast gäller arbetskostnaden.

 

Lycka till än en gång!