Har du ett fult plastgolv i badrummet?

När man bor i hyresrätt så är det ofta så att man har ganska så fult golv i badrummet, om man inte har haft tur och bor i en hyresrätt där det är kaklat badrum. Men eftersom folk sällan bryr sig om att renovera i hyresrätter och hyresvärden sällan vill lägga mer pengar än nödvändigt på att hålla lägenheten i gott skick så finner man oftast ett halv-taskigt plastgolv i badrum, och inte nog med att det är ett plastgolv, det brukar vara i någon hiskelig färg med något riktigt fult mönster, så jag tänkte tipsa om en lösning på det här och det är att måla om golvet i badrummet.

Trots målarens råd!

Jag har alltid varit en sådan som gillar at gå mot strömmen och det gäller även när det kommer till att måla plastgolv! Målare brukar nämligen inte rekommendera att man gör det, vilket jag tycker är synd. Men målare har en god anledning till att inte rekommendera att man målar om plastgolv och det är att färgen tenderar till att släppa på fasadtvätt med målarengöteborg.se ganska så snabbt eftersom plasten inte riktigt är gjord för att bli målad på. Så visst kan det vara bra att lyssna på en målare om man absolut inte vill måla om golvet igen, men om man kan tänka sig att välja en ny färg på badrumsgolvet ungefär vart tredje år så är det nog ändå värt att måla om golvet. Du väljer själv om du skall lyssna på din målare eller på mig.

Ingen stor investering, varken i tid eller pengar

Det går både snabbt och lätt att måla golvet i badrummet och allt som behövs är vattenfast färg, måleritvätt, slippapper och penslar – sedan är det bara att börja gå loss. Se till att tvätta golvet väldigt noga så att det inte sitter kvar någon ingrodd smuts vid fasadtvätt göteborg för det är precis sådant som gör att färgen släpper snabbare. När det är tvättat skall det ruggas upp med slippapper och torkas rent ännu en gång. Se till att golvet är helt rent och torrt vid fasadtvätt innan du börjar med första strykningen, ofta torkar färgen på några timmar – särskilt om du stryker ett tunt lager. Efter 3 strykningar börjar det bli riktigt bra, efter fjärde – perfekt.