Hur förberedelser gör att flytten går bra

När man tänker på flytt så får man ofta en stark känsla av stress, vilket är helt onödigt eftersom det inte finns något som har med flytt att göra som bör inducera stress. Visst kan det ge upphov till viss stress att hamna i en ny situation, men att vara rädd för nya situationer är inte något man behöver vara, i motsats bör man tycka om nya situationer och medvetet utsätta sig för dem. Det är ett säkert sätt att utvecklas på och inte något vi bör hålla oss ifrån. Så när man tänker på flytt i varberg bör man istället bli lätt uppspelt och se fram emot utmaningen.

Börja förbereda dig i god tid så blir det inte stressigt

När det är 2-3 månader kvar tills du skall flytta så är det dags att boka flytthjälp. Det kan du göra via internet, det finns många flyttfirmor som erbjuder flytthjälp. Priserna för flytthjälp kan variera men de håller sig ändå i ungefär samma prisklass. Ofta har de flyttfirmor som har högre pris på flytthjälp erixonflytt.se något extra de erbjuder, det kan vara i form av försäkringar eller någon service utöver det vanliga. Kontrollera så att din flyttfirma innehar försäkring och garanti och är registrerade för F-skatt i Sverige.

När du fått bokat din flytthjälp är det dags att börja packa

Ja det är faktiskt dags att börja packa redan 2-3 månader innan man flyttar. Detta är vad de flesta tar fel på, de tror att 2 veckor skall räcka för att packa ner allt de äger. Men så är det självklart inte. Tar säkert 2-3 veckor att bara rensa ut förråd, källare och garderober på sådant som man inte vill ha längre. Sen kan man börja med själva nerpackningen i trollhättan och varberg (eller om man gör det i samband med utrensningen).

Hur man packa på ett snyggt och smart sätt

Det är självfallet dumt att packa ner saker som du använder flitigt, då behöver du gå och rota i flyttkartonger hela tiden (som du förresten kan låna gratis från samma firma du bokar flytthjälp hos). Det är däremot smart att packa ner sådant som du använder sällan och som du inte tror att du kommer använda tills du kommer till ditt nya hem. Ibland är det svårt att avgöra för vissa saker, och dem kan du packa ner så att du enkelt kommer åt dem om du skull behöva. Börja med att packa ner skåp för skåp om det går, annars kan du expandera det till rum för rum. Men att packa skåp för skåp är det absolut smartaste och det som går snabbaste att packa upp sedan.

Glöm inte att ta det lugnt och sansat och njut av din flytt

Det är lätt att stressa upp sig när man har stora projekt, en flytt är ett stort projekt och det bör också hanteras som ett projekt och inte som bara en grej som skall göras. Gör en checklista och se till att följa den så du har koll på läget!